Welkom in de wereld van beeld, klank en techniek

Het museum werd opgericht in 2002 in Bogaarden, een dorp gelegen op 20km ten zuid-westen van Brussel. In het hart van het pajottenland. De initiatiefnemers waren de gebroeders Luyckx.

De tentoongestelde stukken komen voor een groot deel uit de verzameling van "Vader Luyckx" die in 1986 overleden is. Hij begon hiermee kort na de 2e wereldoorlog. Hij bezocht minstens één keer per week de bekende antiekmarkt op het Vossenplein in de Marollen (Brussel). Zijn zoon Henri is sinds de jaren zestig ook een verwoed verzamelaar geworden en zo staat in het museum ook een uitgebreid gamma van zijn verzameling Hij overleed in 2007 maar hij is hier tastbaar aanwezig in zijn vele toestellen die hier zijn tentoongesteld en zeker ook in de "zendkamer" die we hier ter zijner ere hebben ingericht want hij was ook een verwoed "amateur-zender" onder de codenaam: ON4LC.

Voor de gamma meettoestellen tekent zoon François en in 2002 hebben de drie zonen, Julien,Henri en François beslist om dit kleinschalig museum op te richten.